Actueel

Binnen deze rubriek vindt u informatie over recentelijk gemaakte schilderijen, nieuwe wenskaartontwerpen en de aankondiging van exposities.

N I E U W E  S C H I L D E R I J E N  en  W E N S K A A R T O N T W E R P E N

UPDATE: 25 april 2018UPDATE:  15 februari 2018

Het aanbod van ‘Algemene wenskaarten’ is vandaag aangevuld met
– 14 ontwerpen voor verjaardagskaarten kinderen en
–   2 ontwerpen voor Valentijnskaarten. Deze kaarten zijn evenzeer bruikbaar als ‘ongedagtekende’ uitingen van liefde of vriendschap.

Op verzoek kunnen reproducties (ook posterformaat) van schilderijen en kaarten die op mijn website zijn geplaatst, geleverd worden. In de categorie ‘Reproducties‘ is een aantal formaten van reproducties op papier opgenomen. Desgewenst worden reproducties op canvas gedrukt. Met behulp van het contactformulier maakt u uw wens kenbaar.

 


UPDATE november 2017:  Start O N L I N E  U I T G E V E R I J

Reclamebord Wim Romijn Art Uitgeverij

Met veel plezier werk ik aan ontwerpen voor kerstkaarten, al voelt het vreemd aan sneeuw te schilderen in de zomer. Tot nu toe droeg ik de uitgeefrechten van de ontwerpen over aan uitgeverijen, de originele schilderwerken bleven mijn eigendom. Jaren geleden kon het nog lucratief zijn om kerstkaarten te laten uitgeven. Zo wist een uitgeverij van vier van mijn ontwerpen binnen een tijdsbestek van drie maanden meer dan een half miljoen kerstkaarten om te zetten. Uitgeverijen betaalden mij een vast bedrag per ontwerp plus een royalty voor elke verkochte kaart. Kom daar maar eens om in de huidige tijd. Fusies en faillissementen in de uitgeverswereld hebben de spoeling dun gemaakt. Illustratoren en fotografen zijn nu afhankelijk geworden van enkele grote uitgeverijen. Als er vandaag de dag al interesse bestaat in nieuwe ontwerpen voor kerstkaarten (grote internationale uitgeverijen beschikken over databanken waarop een miljoen of meer afbeeldingen -veelal foto’s- zijn opgeslagen) dan beperkt het zich tot betaling van geringe vergoedingen, meestal een vast bedrag voor elke foto of illustratie ongeacht het aantal verkochte kaarten.
Om deze reden ben ik op zoek gegaan naar een andere mogelijkheid om mijn ontwerpen voor kunstkaarten op de markt te brengen. Vanaf 1 november 2017 breng ik in eigen beheer een grote verscheidenheid aan wenskaarten (kerstkaarten en andersoortige kaarten, thema’s landleven en natuur) uit en dit is mogelijk geworden door de samenwerking met een gerenommeerd grafisch bedrijf, Synergon Druk & Print uit Winschoten, dat naast de productie de verzending voor zijn rekening neemt. Werden voorheen mijn wenskaarten door vertegenwoordigers aan boekhandels, musea en warenhuizen verkocht, nu zullen de op mijn website geplaatste kaarten uitsluitend online verkrijgbaar zijn.
Bij een prijs van € 1,45 (inclusief btw) per kaart met enveloppe is de minimale afname gesteld op acht stuks in totaal en er dient rekening te worden gehouden met een bijdrage in de verzendkosten van € 1,95 (incl. btw) per zending ongeacht het aantal bestelde kaarten. Er is gekozen voor een zware kwaliteit papier, doch het gewicht van de kaart met enveloppe blijft onder 20 gram. Na ontvangst van het factuurbedrag zal de levertijd ongeveer 7 werkdagen zijn.

Wenst u kaarten met een eigen tekst, dan kunt u dit via het contactformulier kenbaar maken. Het op de kerstkaarten geplaatste woord ‘Prettige’ kan eventueel vervangen worden door ‘Zalige’ of ‘Gezegende’ zonder bijkomende kosten.

Ook wanneer u belangstelling heeft voor een reproductie van een origineel schilderwerk dat op mijn website is geplaatst, dan gelieve u dat op het contactformulier aan te geven. Na overleg met de drukkerij ontvangt u een prijsbepaling. De (foto)formaten lopen op van 10 x 15 cm tot 60 x 80 cm.